fbpx
210 3312333 - 210 6001810 [email protected]

Μήλος η θεά Αφροδίτη των Κυκλάδων

Μήλος η θεά Αφροδίτη των Κυκλάδων

Το απίστευτα όμορφο νησί της Μήλου, που βρίσκεται στο Αιγαίο πέλαγος και ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, κατοικείται από την προϊστορία. Έχει σχήμα πετάλου και, εκτός από τη μακρά και πλούσια ιστορία του, είναι επίσης γνωστό για τα δύο αδρανή ηφαίστεια του. Η ύπαρξή τους οδήγησε φυσικά στο σχηματισμό οψιδιανού, ο οποίος είναι ένα ηφαιστειακό γυαλί με μαύρο χρώμα. Χάρη σε αυτό το φυσικά κατασκευασμένο γυαλί, ο πληθυσμός της Μήλου άνθισε καθώς οι άνθρωποι γρήγορα κατάλαβαν ότι ο οψιδιανός μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή εργαλείων ή ακόμα και όπλων. Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού, ο οψιδιανός γινόταν όλο και λιγότερο δημοφιλής από τότε που ο χαλκός έγινε πιο προτιμώμενος.

Highlights of Μήλος

Αξιοθέατα

Θειωρυχεία

To 1862 η Mήλος παραχωρεί στο κράτος ένα από τα πρώτα ορυχεία παραγωγής μεταλλευμάτων θείου! Από εκεί προκύπτει και η ονομασία θειωρυχείο. Η Λειτουργία των εγκαταστάσεων που συναντάμε είναι τόσο οργανωμένη σαν μία σύγχρονη εργοστασιακή μονάδα. Περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, αποθήκες υλικού, μηχανουργείο, ξυλουργείο, σχεδιαστήριο, μαγειρείο, έως και κοιτώνες για του εργάτες που περνούσαν όλη την ημέρα εκεί.

Η Αφροδίτη της Μήλου

Η Αφροδίτη της μήλου είναι το πιο ιστορικό εύρημα της ιστορίας του νησιού. Ο Θησαυρός αυτός που σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου στην Γαλλία και ο κόσμος ανατριχιάζει στην θέα του. Είναι καλοκαίρι του 1820 όταν ένας γεωργός της περιοχής την ώρα που δούλευε στο χωράφι ανακαλύπτει ένα άγαλμα δίχως χέρια, αγνοώντας την αξία του και αμειβόμενος αδρά από του Γάλλους τότε αξιωματούχους παραδίδει το εύρημα που σήμερα κοσμή το Γαλλικό μουσείο του Λούβρου

Καταφύγιο Αδάμαντα

Τo Καταφύγιο δημιουργήθηκε την περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου, είχε σκοπό την προστασία αρχικά των παιδιών και των γυναικών κατά την γερμανική κατοχή. Το καταφύγιο διαθέτει δύο κανονικές αλλά και δύο βοηθητικές εισόδους και εξόδους, και αυτό έγινε για την προστασία όσων κρύβονταν μέσα. Η Στοά που συναντάμε και ο χαμηλός φωτισμός μέσα στης σήραγγες σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο σαν να το βιώνεις εσύ.

Flipbox item sample content

Κατακόμβες

Στον οικισμό της Τρυπητής , οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις θαυμάσιες Κατακόμβες . Αυτές οι Κατακόμβες δημιουργήθηκαν από χριστιανούς κατά την παλαιοχριστιανική περίοδο και μερικές από αυτές χρησιμοποιούνται ακόμα για σκοπούς αποθήκευσης. Μέσα σε αυτά υπάρχουν κάποιοι οικογενειακοί τάφοι της Ρωμαϊκής Περιόδου, αλλά, δυστυχώς, αυτοί οι τάφοι κλάπηκαν.

Flipbox item sample content

Δραστηριότητες

Παραλία Κλέφτικο

Aποτελεί το νούμερο ένα αξιοθέατο όταν βρεθούμε στο νησί της Μήλου , Για να βρεθούμε στο συγκεκριμένο σημείο όμως πρέπει να ακολουθήσουμε την τοπική κρουαζιέρα που γίνεται από ντόπιους κάτοικους. Τα καταγάλανα νερά που την περιβάλουν έχουν μικρό σχετικά βάθος περίπου 3 μέτρα και αποτελούν πόλο έλξης για όποιον αγαπάει την θάλασσα.

Παραλία Σαρακίνικο

Η παραλία Σαρακίνικο αποτελεί μια μικρή προσημείωση σεληνιακού περιβάλλοντος. Το σημείο κατακλύζετε από λευκόχρυσους βράχους και είναι ιδανικό σημείο για μοναδικές φωτογραφίες.

Κολυμπήστε στις καλύτερες παραλίες της Μήλου

Οι παραλίες στη Μήλο ξεχωρίζουν για τη μοναδική φυσική ομορφιά και τα υπέροχα νερά τους.
Τα υπέροχα χρώματα και οι ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμοί των παραλιών της Μήλου προσφέρουν υπέροχα μέρη για να περάσετε μια μέρα στη θάλασσα.

Εν ολίγοις , η πιο διάσημη παραλία είναι η παραλία Σαρακίνικο , ένα σεληνιακό τοπίο με απότομους λευκούς βράχους, και θεωρείται από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Ελλάδας.
Άλλες καταπληκτικές παραλίες είναι η παραλία Τσιγράδο , η παραλία Παλαιοχώρι, η παραλία της Αγίας Κυριακής , η παραλία Φιριπλάκα και πολλές άλλες.

Κάστρο Μήλου

Το Κάστρο διακρίνεται για τη μεσαιωνική του αρχιτεκτονική με τα πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα μονοπάτια και τις υπέροχες αυλές. Δύο ωραίες εκκλησίες βρίσκονται στο Κάστρο, η εκκλησία της Παναγίας της Θαλασσίστρας με όμορφες εικόνες και η εκκλησία της Παναγίας της Σινιώτισσας, ή Μέσα Παναγίας όπως λέγεται γιατί βρίσκεται μέσα στα τείχη του κάστρου.

Από την κορυφή του Κάστρου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια συναρπαστική εμπειρία: μην χάσετε το περίφημο ηλιοβασίλεμα της Μήλου με τον κόκκινο-πορτοκαλί ήλιο να βυθίζεται στο Αιγαίο Πέλαγος. Η θέα προς τη θάλασσα και το υπόλοιπο νησί είναι επίσης υπέροχη.

Γαστρονομία

Το Αρνάκι

Το Αρνάκι στην γάστρα με ξεροψημένες γλυκοπατάτες φούρνου είναι το φαγητό το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε σε συνδυασμό με μία χωριάτικη σαλάτα. Η Μήλος διαθέτει πάνω από 8.000 πρόβατα τα οποία εκτρέφονται με τοπικά αγνά υλικά που παράγει η Γή .

Τοπικά τυριά

Tα τοπικά τυριά της περιοχής έχουν μοναδική ποιότητα αλλά και γεύση. Αποτελούν ένα εξαιρετικό δώρο για εσάς η και τους δικούς σας , ενώ η ποικιλία είναι μεγάλη. Διαθέτουν φέτα, κεφαλογραβιέρα, ανθότυρο , μανούρι και άλλα πολλά.

Τα καλύτερα εστιατόρια στη Μήλο

Το νησί της Μήλου έχει πολλές ελληνικές ταβέρνες σε χαλαρωτικά σημεία που προσφέρουν εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Τα περισσότερα από αυτά τα εστιατόρια της Μήλου βρίσκονται σε τουριστικά χωριά και παραλίες, όπως η Πλάκα, ο Αδάμαντας, τα Πολλώνια, το Παλαιοχώρι, ο Προβατάς και άλλα. Λίγες ταβέρνες βρίσκονται επίσης σε λιγότερο τουριστικά μέρη, όπως η Τρυπητή και ο Εμπορειός.
Όλα τα εστιατόρια της Μήλου προσφέρουν εξαιρετικά τοπικά πιάτα για όλα τα γούστα και τις προτιμήσεις. Δοκιμάστε λαδένια, μια παραδοσιακή πίτα με ελαιόλαδο, ντομάτα και κρεμμύδι, και τυροπιτάκια που λέγονται πιταράκια. Επίσης, για επιδόρπιο έχετε καρπουζόπιτα ή το γλυκό του κουταλιού κουφέτο από μέλι και αμύγδαλο.

Flipbox item sample content

Αφήστε μια απάντηση

Συνεχίστε την κράτηση

error: Content is protected !!