fbpx
210 3312333 - 210 6001810 [email protected]

Κίμωλος ένα νησάκι που σε εντυπωσιάζει

Κίμωλος ένα νησάκι που σε εντυπωσιάζει

Το παρθένο, μικρό και ηφαιστειογενές νησί της Κίμωλου είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά. Αν και ένα νησί αραιοκατοικημένο σήμερα, η ιστορία και η παράδοση της Κιμώλου επιβιώνουν μέχρι σήμερα. Το όνομα αυτού του νησιού προέρχεται από την ελληνική λέξη kimolia , που σημαίνει κιμωλία. Η Κίμωλος ήταν κάποτε μέρος της Μήλου αλλά χωρίστηκε μεταξύ δύο νησιών λόγω σεισμού.

Τα απομεινάρια της αρχαίας Κιμώλου που βρέθηκαν στην κοντινή παραλία Κοφτού στο βυθό της θάλασσας αποτελούν μαρτυρία της αρχαίας κατοίκησης του νησιού από την εποχή της Μυκηναϊκής περιόδου. Στην αρχαιότητα, η Κίμωλος ήταν πεδίο μάχης μεταξύ της Αθήνας, που ήταν ο κυρίαρχος του νησιού, και της Σπάρτης, του ηγεμόνα της γειτονικής Μήλου. Στα μεσαιωνικά χρόνια τα σπήλαια της Κιμώλου ήταν καταφύγια πειρατών. Από τον 13ο έως τον 16ο αιώνα, η Κίμωλος ήταν μέρος του Ενετικού Δουκάτου των Κυκλάδων.

Highlights of Κίμωλος

Αξιοθέατα

Κίμωλος Κάστρο

Η πιο γραφική συνοικία της Κιμώλου Κυκλάδων: Το Κάστρο είναι στην πραγματικότητα η παλαιότερη και πιο γραφική συνοικία του Χωριού, της πρωτεύουσας της Κιμώλου. Το όνομά του σημαίνει Κάστρο στα ελληνικά και αυτή ήταν η μόνη κατοικημένη περιοχή της Κιμώλου μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν άρχισαν να χτίζονται σπίτια έξω από τα τείχη του κάστρου.

Το Κάστρο της Κιμώλου αποτελείται από δύο τέταρτα, τη Μέσα και το Έξω Κάστρο, που επικοινωνούν με ειδικές τοξωτές πόρτες (πορτάρες). Οι εξωτερικές πόρτες των σπιτιών είναι ενωμένες και δημιουργούν οχυρωματικά τείχη, που χρησιμοποιούσαν για την προστασία του χωριού σε περιόδους επιδρομών και πειρατικών επιθέσεων. Το Κάστρο κατοικείται ακόμα και σήμερα και βρίσκεται στο κέντρο του Κάστρου του Χωριού.

Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο

Το Λαογραφικό και Ναυτικό Μουσείο Κιμώλου στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό μέσα στα τείχη του Ενετικού Κάστρου. Στο μουσείο αυτό εκτίθεται η προσωπική συλλογή του τοπικού γιατρού Μανώλη Χριστουλάκη και δωρεές άλλων κατοίκων. Στοχεύει στη διατήρηση των παραδόσεων και της λαϊκής ταυτότητας του νησιού. Θα δείτε καθημερινά αντικείμενα του 18ου και 19ου αιώνα, υφάσματα από ντόπιες γυναίκες πριν από μερικές δεκαετίες, γεωργικά εργαλεία, είδη μαγειρικής και πολλά ναυτικά είδη.

Αρχαιολογικό Μουσείο Κίμωλος

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιμώλου βρίσκεται στο χωριό Χωριό και εκθέτει αρχαία λείψανα που βρέθηκαν στην παραλία των Ελληνικών, που είναι ο πιο γνωστός αρχαιολογικός χώρος της Κιμώλου. Σε αυτό το μουσείο, θα βρείτε αγγεία, κειμήλια, ταφικά δώρα και άλλα αντικείμενα που χρονολογούνται από τον 8ο και τον 7ο αιώνα π.Χ.

Flipbox item sample content

Παραλίες Κίμωλο

Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί που φημίζεται για τις όμορφες και ήρεμες παραλίες της με λευκή άμμο. Καθώς η Κίμωλος δεν είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός, οι περισσότερες παραλίες διακρίνονται για τη χαλαρωτική τους ατμόσφαιρα. Οι πιο δημοφιλείς παραλίες της Κιμώλου βρίσκονται κοντά στο Χωριό, την πρωτεύουσα και την Ψάθη, το λιμάνι. Ωστόσο, πολλές άλλες παραλίες στην Κίμωλο είναι προσβάσιμες με τα πόδια σε όλο το νησί.
Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Κιμώλου.
1)Παραλία Άγιος Γεώργιος
2) Παραλία Αλυκή
3) Παραλία Καλαμίτσιv
4) Παραλία Μπονάτσα
5) Παραλία Ψάθη
6) Ellinika beach
7) Παραλία Δέκας
8) Παραλία Φικιάδα
9) κλιματική παραλία
10) Mavrospilia beach
11) Παραλία Πηγάδος

Flipbox item sample content

Γαστρονομία

Τα καλύτερα εστιατόρια στην Κίμωλο

Επειδή η γαστρονομία γενικά το φαγητό είναι το σημαντικότερο για πολλούς επισκέπτες σε ένα μέρος και πόσο μάλλον για τα ελληνικά νησιά με την φανταστική παραδοσιακή κουζίνα τους, παρακάτω σας συνιστούμε ωραία ταβερνάκια να πάτε να φάτε σε αυτό το πανέμορφο νησάκι.
1) Μελτέμι
2) Postali
3) Η Καλή Καρδιά “Μποχώρης”

Συνεχίστε την κράτηση

error: Content is protected !!